Bøger

Fuldkommen rodet og ukomplet litteraturliste:. 


The Power of Less – the fine art of limiting yourself to the essential … in business and in life af Leo Babauta

Do Less. Get More Done. With the countless distractions that come from every corner of modern life, it’s amazing that we’re ever able to accomplish anything. The Power of Less demonstrates how to streamline your life by identifying the essential and eliminating the unnecessary — freeing you from everyday clutter and allowing you to focus on accomplishing the goals that can change your life for the better.

Clutterfree with Kids: Change your thinking. Discover new habits. Free your home af Joshua Becker

Wabi-Sabi, For Artists, Designers, Poets & Philosophers af Leonard Coren
“Consequently to experience wabi-sabi means you have to slow way down, be patient, and look very closely.”

At have eller at være af Erich Fromm
Fromm gennemgår forskellen mellem begreberne at have og at være og mener, at hvis alle tilslutter sig en “værende” livsform, vil et nyt og sundere samfund opstå.

og DEN STORE FLUGT af Andrea Hejlskov
“Hvad sker der, når en moderne familie forlader det moderne samfund og flytter langt ud i skoven?”

Isola af Madeline Hesserus
[Skønlitteratur] En dag pakker overlægen Tessa sin rygsæk, vender sit hidtidige moderne, stressede storbyliv ryggen og vandrer ind i de svenske skove, hvor hun gradvist vokser sammen med naturen.
Frodig Sommer af Barbara Kingsolver
Skønlitteratur

Simple-living.dk af Gitte Jørgensen et al
Fem kvinder giver deres bud på en livsholdning, der handler om at forenkle tankerne, parforholdet, arbejdslivet, familielivet, boligen m.m. Formålet er at skabe en overensstemmelse mellem den indre og ydre verden – og mellem det enkelte menneske og den større helhed.
Privat Skov af Nanna Goul:
Skønlitteratur

Simple living – Sådan gør du af Gitte Jørgensen
Praktisk tilgang til simple living og hvordan man skaber enkelthed i eget liv.

Tiny Homes – Simple Shelter af Lloyd Kahn
En vidunderlig bog rig på illustrationer og billeder af mennesker, som har valgt at bygge og bo småt på mange forskellige måder. I mange typer rum og omgivelser. Her er ovenikøbet en lillebittesmule vejledning i at bygge hus. Og ja, i det store hele simpelthen kræs for bo-småt-og-enkelt-passionister.

Naturlig Overflod af Sarah Ban Breathnach:
En bog der viser hverdagen skønhed. Gennem 366 tekster skriver Sarah Ban Breathnach om emner som æstetik, mode, økonomi, litteratur, musik, madlavning, meditation, kreativitet, havedyrkning, gæstebud, følelser mm.

Ryd op i dit rod af Karen Kingston
Hvordan opstår rod, hvordan hæmmer og begrænser rod vores udfoldelsesmuligheder, og allervigtigst: Hvordan indkredses og fjernes rod. Feng shui.

The Happy Minimalist af Peter Lawrence
“The life of a minimalist does not have to be deprived. It is simple living focused on what is truly needed to make you happy. It can be filled with enriching experiences, as demonstrated by Peter’s life. Of humble beginnings, Peter is currently financially independent—not through winning a lottery, inheriting wealth, or joining a start-up. In this book, Peter poses questions, provides facts, and shares his personal experience. It is a timely call to examine one’s life, to achieve financial independence, to attain good health, and to create a better planet for all.”

Doppler af Erlend Loe (særligt 1. og 3.)
[Skønlitteratur] En sørgmunter historie om en familiefar i eksistentiel krise. Doppler er en mand, der ikke bryder sig om nogen, og en dag mærker han, at han heller ikke bryder sig om sig selv.
Han får nok af det hele og beslutter sig for at vende sin familie, job og venner ryggen og flytte ud i skoven. Væk fra trivielle spekulationer om nyt badeværelse og den evindelige kværnen fra sønnens videofilm. Nu vil han leve af det, han finder i skoven og kede sig så længe, at han bliver glad. Det var i hvert fald planen…

Udryd dine bunker af Julie Morgenstern
At få ryddet op og ud i sine ting.

Nok! : gør dig fri af mere-mentaliteten af John Naish
Ud fra en tese om at vi fra urtiden er genetisk disponeret for grådighed (den der havde mest havde størst overlevelseschance) præsenteres en række råd til at narre hjernen til at acceptere et mindre behov i vores overflodssamfund.

Et liv med tid til livet af Katrine Rudolph
En fantastisk bog om at være hjemmegående mor med sine børn, være selvforsynende på landet og i det hele taget en hyldest til et mere kærligt og bæredygtigt liv med tid.
Grundige, enkle beskrivelser i bogen om dyrkning af jord, bygning af multtoilet m.v.

You Can Buy Happiness (And It’s Cheap) af Tammy Strobel
Tammy Strobel og hendes mand valgte for få år siden at bygge og flytte ind i et ganske lille hus på hjul. Og de overvejelser, der ligger til grund for dette valg, skriver Tammy Strobel om i sin bog. De har virkelig simplificeret deres liv og afhændet en stor del af deres ejendele for at bo, som de gør. Tiden er blevet deres egen. De ejer kun det absolut nødvendigste og behøver ikke gøre sig overvejelser om anskaffelser eller bruge oceaner af tid på oprydning og rengøring.

Walden – Livet i skovene af Henry David Thoreau
En af mine favoritbøger! En absolut klassiker, hvis man vil kende til det enkle livs skønhed. Thoreau flytter ud i en hytte i skoven og beskriver indgående det enkle liv han lever dér, krydret med samfundskritik, som er relevant den dag i dag. Bogen blev udgivet i 1854.

Elsk dit hjem af Ranvita la Cour:

Frk. Mærkværdig og karrieren af Joanna Rubin Dranger

Tegneserie

Jordemormand – en hjemmegående husfars bekendelser af David Eddie:
En far fortæller humoristisk og seriøst om valget af et liv som hjemmegående.

Livsmod og Langsomhed af John Engelbrecht:
Ryd op i dit liv af Werner Tiki Küstenmacher
Forenkling og oprydning på flere niveauer i dit liv.

Statusangst af Alain de Botton:
Om Angsten for hvad andre mener om os. Værdsættelse. Er jeg vinder eller taber. Succes eller fiasko.

Selvforsyning på 1. sal af Dorthe Chakravarty
”Selvforsynende på 1. sal er en personlig bog om at opnå en høj grad af selvforsyning i en helt almindelig hverdag i byen, hvor arealerne er små, og tiden er knap. For der er meget, du kan lave selv derhjemme, og det giver bonus, når det gælder regnskabet for tid, penge, miljø og ikke mindst livsglæde.”

Wabi-Sabi, For Artists, Designers, Poets & Philosophers af Leonard Coren
“Consequently to experience wabi-sabi means you have to slow way down, be patient, and look very closely.”

Lev Livet Langsomt af Carl Honoré:
Første bog fra den begyndende Langsombevægelse. Et mix af anekdoter, reportage, førstehåndsoplevelser, historie og intellektuel forskning forklarer, hvorfor verden blev så hurtig og hvorfor det at sætte farten ned kan give bonus i alle livets aspekter.

Den nye familie af Gitte Jørgensen et. al.:
Forskellige måder at indrette sig på som familie – her findes også et afsnit om at være hjemmegående forælder.

Den selvforsynende have af John Seymour:
Grundig vejledning i hvordan man får mest muligt ud af sin have.

Håndbog i Selvforsyning af John Seymour:
Klassiker indenfor selvforsyning.

Udflytterne af Camilla Stockmarr
Skønlitteratur

Ryd op i dit liv af Werner Tiki Küstenmacher:
Forenkling og oprydning på flere niveauer i dit liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *