Minimalisme & Tiny Houses

At rydde op, rydde væk, skabe plads i sit liv. Det er enormt saliggørende. Det giver plads og rum til liv og fordybelse. At stoppe med at købe nyt, skaber både luft i økonomien og at spare penge sparer også tid til andet, end at knokle på arbejde (hvis man nu ikke lige er så heldig at man elsker sit arbejde.) Det gør, at man kan få mere tid til at LEVE. Mere tid til nærvær. Blive hjemmegående hos sine børn, små som store. Rejse ud i verden. Få mere tid til at udleve sin drøm om at skrive eller male eller lave smykker. Eller drømmen om mere jord og selvforsyning. Mulighederne er uendelige og overvældende. Men hvorfor i alverden bruge sin energi på at shoppe og passe og pleje masser af ting og stort hus, når nu der er så meget andet man kan bruge sit liv på? Tiden flyver jo! Og vi har kun ét.

Færre ting betyder færre reparationer, færre ting der skal støves af og ryddes op på. Færre ting betyder også mindre plads. Mindre plads der skal gøres rent, varmes op, betales til.

Og mht. ting er det en god ide at anskaffe/beholde det mest “primitive”: Jo mindre det kan, des mindre vedligeholdelse kræver det. Tænk f.eks. på en foodprocesser. Hvis den går i stykker, kan du sandsynligvis ikke selv gøre så meget ved det. Et rivejern derimod… er i sin enkelthed langt nemmere at passe og pleje i det lange løb. Det handler om bekvemmelighed…

Minimalisme, tiny houses og oprydning er der skrevet mangt og meget om. Nedenfor kommer jeg med links til boganbefalinger, samt en stribe af inspirererende videoer:

Bøger om oprydning
Bøger om minimalisme og Tiny Houses
Inspirerende videoer om minimalisme og tiny houses