Podcasts, film, links m.m.

Podcast:

Slow Your Home Podcast

Thomas Skov – Jeg er mobilafhængig

Sidste mand slukker lyset – DR

Klimastestamentet med Anders Morgenthaler
(jeg har endnu ikke lyttet til nogen af programmerne.)

Der er iøvrigt mange udsendelser på DR, jeg gerne vil lytte til. I stedet for at lægge hver enkelt link ind her til programmer jeg endnu ikke har lyttet til, så tag et kik på min “klima søgning”
Klimasøgning – DR Radio

Film

“I morgen” Linket fører dig direkte ind på Filmstriben, hvor du kan se den, hvis du er oprettet som bruger igennem folkebiblioteket. Rigtig god dokumentarfilm, fyldt med håb. En grønnere verden, en anden valuta og masser af diversitet og permakultur.

Captain Fantastic
Linket fører dig direkte ind på Filmstriben, hvor du kan se den, hvis du er oprettet som bruger igennem folkebiblioteket.
Om en far, der opdrager sine børn i skoven, langt væk fra det kapitalistiske samfund… Langt væk fra vækstsamfundet… tankevækkende og rigtig god film med Viggo Mortensen.

The Big Short:
“Det går ufattelig godt for bankerne i 2000’erne, takket være uigennemskuelige lånepakker, der udnytter de jævne borgere. En lille gruppe klarsynede outsidere spår, at boligboblen nødvendigvis må briste – så de beslutter at satse imod markedet! Deres uhørte manøvre bringer flere rystende realiteter om storfinansens svinestreger for en dag.”
Tekst fra Scope.
Med på rollelisten er Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling og Brad Pitt i denne ‘finanskrisefilm’. Jeg har helt ærligt svært ved at begribe de finansielle metoder/typer af lån/obligationer og hele det mærkværdige økonomiske univers…
Jeg lånte filmen via bibliotek.dk, men film kan nu også ses på Netflix..

99 Homes:
’99 homes’ er en medrivende thriller om grådighed og uretfærdighed og om at træffe de rette moralske valg, selvom man er havnet på bunden og har mistet alt.”
Tekst fra Filmstriben.
En virkelig god film som synliggør umoralske mekanismer indenfor økonomi, system og magt.
Se filmen på Filmstriben: 99 homes

Giftig Viden:
“Wall Street lige før finanskrisens udbrud i efteråret 2008. Den fyrede seniorrådgiver giver to unge økonomer informationer om en farlig udvikling, der er igang. Indenfor 24 timer er hele firmaet på den anden ende – og der sælges ud af både aktier og moral.”
Tekst fra Filmstriben, hvor filmen også kan ses: Giftig viden.
På rollelisten er bl.a. Kevin Spacey og Jeremy Irons. Filmen kan også ses på Netflix.

Consumed
“Da hendes søn lider af en mystisk sygdom, fører en bekymret mors undersøgelser hende ind i en verden af genetisk modificerede fødevarer.”
Filmen kan ses på Netflix. Filmens hjemmeside: Consumed

Links:

Visual Diary from an Artist:
Visualdiaryfromanartist – Instagram
“Danish based artist, slowliving & nature lover” af Julie Busch, et sted af ro, natur og smukke billeder.
Se også Julies fine, detaljerede streger på hendes facebookside: Julie Busch – Facebook
og Julie Busch – Instagram
Julie Busch Hjemmeside: Julie Busch

SLOW – Living Workshops
SLOW – Living Workshops
“SLOW udbyder Living Workshops: Faglige og oplevelsesrige arrangementer og Urban Farming: Rådgivning om dyrkning i byen og udvikling af grønne byrum.” Tekst hentet fra deres facebookside.) Signe Voltelen og Marie Hertz. Følg dem her:
Slow_signevoltelen – Instagram
Marie Hertz – Instagram

Sigridsminde:
Sigridsminde
“Slow Simple Seasonal” Kig ind og se Camillla Jørvads smukke, stemningsfulde billeder.
Sigridsminde – Journal
Sigridsminde – Instagram

Project Handmade:
Project Handmade – Blog
Jane skriver bl.a. om minimalisme, bæredygtighed og købestop. Slow fashion i og med at hun (om)syr og strikker en del af hendes tøj selv og/eller køber på genbrug. Meget inspirerende! Følg også Jane på Instragram:
Projecthandmade – Instagram

My Scandinavian Tribe
My Scandinavian Tribe
af Rikke Ørum. “Om gårdsliv, økologi, selvforsyning og krea” My Scandinavian Tribe er en familie, som er flyttet til Norge og lever det enkle liv. Smukt og æstetisk.
My Scandinavian Tribe – Instagram
Læs deres fortælling om at leve langsomt her:
Om at leve langsomt

Hönshuset Creative Studio
Hönshuset Creative Studio
“Nature, Slow Living and Graphic Design” af Nelli Arnth. Hun fortæller bl.a. om at forene iværksætteri med at leve det simple liv.
Hönshuset Creative Studio – Blog
Hönshuset Creative Studio – Instagram

Familiefilosofi:
Famliefilosofi
“Hverdagsliv i balance” af Majken Jacobsen. Om forældreskab, slow living og bæredygtighed. Majken skriver altid varmt, kærligt og nærværende. Læs hendes blog her:
Familiefilosofi – Blog
Familiefilosofi – Instagram