Gro langsomt. Kampkraft.

Gro langsomt. Kampkraft.

“Fødevareindustrien er klar over vores usalige trang til at spise infatilt, og en del af den er industrien faktisk også selv ansvarlig for. Grøntsager, som avles under optimale betingelser med kunstlys, kunstvarme, kunstgødning, må aldrig kæmpe for livet. De kommer til at smage af meget lidt, for alle de stoffer, som giver smagen, bliver udviklet i takt med, at planten har brug for dem til sin egen overlevelse. Smagsstofferne hjælper planter gennem insektangreb og tørkeperioder, de er plantens selvforsvar og immunsystem og jo mere naturligt en plante lever, jo flere naturlige indholdsstoffer har den, og i større mængde. Planter uden kampkraft er nogle skvat, og vi har bestemt ikke godt af at spise skvattede slappe planter. Smagsstofferne er ikke ligegyldige for os, det er stoffer som vores krop forventer, at de planter, vi spiser, er i besiddelse af.”
Af Camilla Plum, fra Ælle Bælle Frikadelle.

[…og jeg tænker på, hvadnuhvis det også er sådan med os mennesker. At vi bliver stærkere og smukkere af at gro langsomt. At vi bliver dybere og sundere af at mærke vores modstand, i stedet for at jage afsted, for til sidst at knække af stress? Bare en tanke…]

3 thoughts on “Gro langsomt. Kampkraft.

  1. Kære Gitte,,, TAK fordi du kan se sammenhængen – jeg kan ikke lade være med at tænke, at måske er det sådan det er? Det er synd, vi tror vi skal nå en masse for at blive stærke og seje … for hvadnuhvis det er lige det modsatte :O)
    Jeg synes det er en spændende parallel at drage – mellem planter og os :O)

  2. Kære Lotte, det er en meget spændende parallel, ja. Samtidig er det også lidt sørgeligt, at “vi” tror vi hele tiden skal have fuld fart på og opnå en masse i livet i stedet for at sætte farten lidt ned og nyde NU’et.
    Tror at du selv i denne tid i et snestormsramt Danmark nyder NU’et. Bare en tanke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *