NOK! af John Naish

NOK! af John Naish

I december læste jeg en vidunderlig bog af John Naish: “Nok! – Gør dig fri af mere mentaliteten”. Det var en rejse igennem genkendelighed, øjenåbning, eftertanke og ønsker som: “gid-rigtig-mange-ville-læse-denne-bog”…

Beskrivelse fra Saxo: “I millioner af år har mennesker anvendt en genial overlevelsesstrategi. Vi halser efter det, vi kan lide: Mad, status, information, ting. Sådan har vi overlevet tørke, epidemier, konflikter og naturkatastrofer, og efterhånden fik vi underlagt os hele kloden. Men i dag har vi langt mere, end vi kan bruge, nyde eller betale. Det forhindrer os ikke i fortsat at stræbe efter endnu mere, men det gør os samtidig syge, trætte, overvægtige, stressede, vrede og dybt forgældede. Vi har brug for at udvikle en sans for nok. I stedet for at lade vores forhistoriske hjernevindinger bilde os ind, at vi stadig ikke har nok til at være lykkelige, må vi udvikle en ny overlevelsesstrategi. Nu rettet imod den overflodskultur vi selv har skabt. John Naish inddrager nye forskningsresultater i psykologi, sociologi og økonomi og henter overrumplende konklusioner fra uventede kilder. Resultatet er en humoristisk og tankevækkende vejviser til en verden, der hele tiden lokker med mere end nok.”

De emner, han kommer omkring, er opdelt i følgende kapitler:
NOK – af information
NOK – af mad
NOK – af ting og sager
NOK – af arbejde
NOK – af valg
NOK – af lykke
NOK – af vækst
Aldrig NOK

Og jeg har lånt og læst bogen, men det er for mig én af de bøger, jeg gerne vil genlæse og dykke ned i. Den er hermed skrevet på min liste over bøger, jeg gerne vil eje.
Rettelse: Den er hermed skrevet på min liste over bøger, jeg må genlåne, igen og igen, på biblioteket. ;O)

TAK til Lotte B. for at anbefale mig den!

Og så håber jeg I alle er kommet vel ind i det nye år! Jeg starter lidt langsomt op her på bloggen, simpelthen fordi jeg er vildt og inderligt fordybet i skønne bøger pt. Og tanker om både det ene og det andet, som det nu er, når man træder ind i et nyt år… og gerne vil skabe et par forandringer i sit liv.
Fokus. Fordybelse. Forandringer.

8 thoughts on “NOK! af John Naish

 1. Åha. For mig er det fortræffelig timing at snakke om at mærke hvornår nok er nok lige efter jul og nytår, hvor meget er baseret på at trigge vores “stenalderhjernes” frygt for knaphed og forestilling om at overlevelse (eller i det mindste succes) er baseret på materiel status. Tak.

  1. Janne, ja det er jo helt grotesk – vi mangler jo ikke ‘noget’.

   Det, vi mangler, er, at forstå at vi nu kunne have SÅ meget tid til at nyde og opleve og sanse, fordi de basale behov kan dækkes, takket være forfædres indsats, men vi kører alligevel derudaf efter noget, som i mine øjne er fuldstændig ligegyldigt og altødelæggende.
   Men hold da op… det er godt nok et emne, der er svært at tale om med sidemanden til julefrokosten :O) Det er som om at forbrug er grundstenen i vest-menneskers lykke. Og begynder man at pille ved det, ødelægges “det gode humør”.
   (Det tør jeg godt skrive til dig, for jeg ved at jeg godt kan tale med dig in real life om de her ting. )

 2. så er bogen bestilt på biblioteket og ankommet. Jeg afhenter den imorgen og jeg GLÆDER mig til at læse den. Den er meget aktuelt i vores nye liv, hvor vi er igang med at minimere alting. Huset er solgt hurtigt, og vi afvikler ca. 2/3 af vores “gamle liv” (læs: ting og sager) i forbindelse med at vi flytter i en MEGET mindre lejlighed istedet…. Det er en vild proces at gå igennem…. interessant og spændende.
  Og Fru Langsom… jeg får en skøn og uhindret udsigt til hver eneste solnedgang i fremtiden, når vi er flyttet (om 14 dage til en 3.sals-lejlighed mod vest uden genboer) – lyder det ikke bare skønt:-) Det bliver fordybelsens forår, som jeg går imøde….
  Og iøvrigt: Dejligt at høre fra dig igen herinde…..

  1. Hvor lyder det bare godt, at I fik huset solgt så hurtigt! Og er klar til et helt nyt liv. Med fordybelse og solnedgang En hel ny verden venter…
   Jo, det lyder bestemt skønt og jeg ønsker jer et stort tillykke og al mulig godt i det nye liv!!!
   Jeg bliver simpelthen så glad, når jeg læser din kommentar her!

 3. Har lige læst bogen, bestilte den på mit bibliotek som ikke havde den, og den var der efter bare nogle få dage. Bogen rummer en masse skønne tanker og dejlig humor, og den blev læst på 3 dage hvor jeg ellers havde andre ting jeg burde gøre, jeg måtte simpelthen omprioritere. Anbefales!

  1. FredOgRo,,, ja, de danske biblioteker er virkelig dygtige og effektive… det er en gave, at kunne bestille en bog og få lov til at læse. Vi skal passe godt på vores biblioteker!
   Og jeg havde samme oplevelse som du – bogen blev slugt og taget ind. Og jeg har siden ofte tænkt på den. Den må genlånes og genlæses!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *