Tammy Strobel – You Can Buy Happiness (And It’s Cheap)

Tammy Strobel – You Can Buy Happiness (And It’s Cheap)

“Through her letters my aunt taught me about happiness, love, and the good life. In one of her letters, she described the seemingly mundane tasks of her everyday life, like watering the flowers, walking to the grocery store, and talking to her neighbors. Toward the end of the letter she wrote a few lines that surprised me. She said:

“Remember, Tammy, life is short. Do what you love and help others, too. It’s natural to think you’ll be happy if you conform to the norm. I don’t think thats true. It’s okay to be yourself. This is just a small reminder: Don’t lose track of your dreams.”

Jeg har netop afsluttet Tammy Strobels bog “You Can Buy Happiness (and It’s Cheap) – How One Woman Radically Simplified Her Life and How You Can Too” og det har været en sand fornøjelse at læse bogen.

Tammy Strobel og hendes mand valgte for få år siden at bygge og flytte ind i et ganske lille hus på hjul. Og de overvejelser, der ligger til grund for dette valg, skriver Tammy Strobel om i sin bog. De har virkelig simplificeret deres liv og afhændet en stor del af deres ejendele for at bo, som de gør. Tiden er blevet deres egen. De ejer kun det absolut nødvendigste og behøver ikke gøre sig overvejelser om anskaffelser eller bruge oceaner af tid på oprydning og rengøring.

Og jeg synes altid, det er vildt spændende at læse om mennesker, som vælger sådan en livsform. At nedsætte sit forbrug og leve et helt andet liv end det de fleste vælger at leve.

Overskriften til bogens introduktionskapitel er “Rethinking Normal”, og så er min nysgerrighed jo straks vakt.
Og til slut: “Love Life, Not Stuff”.

Jeg, med mit forkvaklede engelsksproglige ‘øre’, havde ingen problemer med at læse bogen. Den er lige til at gå til. Desværre er der ingen biblioteker i DK, som har den på hylden. Og efter temmelig lang tids overvejelse købte jeg den hos Adlibris .

Du kan få lidt indsigt i bogen ved at læse her hos google books, samt naturligvis følge hendes smukke blog:
RowdyKittens – go small, think big and be happy

Og se også deres Tiny House Photo Gallery

8 thoughts on “Tammy Strobel – You Can Buy Happiness (And It’s Cheap)

  1. Det er en god bog. Jeg er rigtig glad for jeg købte den. Men jeg ønsker mig, at den kommer på bibliotek.dk, så flere kan få fingrene i den.

 1. Var inde på hendes MEGET spændende blog og så at man kunne købe bogen som PDF fil. Er det en dårig idé? Eller var det fordi du gerne ville have den som rigtig bog?
  Jeg finder også de små boliger meget fascinerende – skal snart på langfart i vores båd med min mand og vores 4 unger så får jeg måske styret min lyst

  1. Tina, ja se… hov… jeg har slet ikke set man kunne købe den som PDF :O) og på mange måder er det jo en god idé, eftersom den så ikke står og fylder op i reolen… men det kommer jo nok også meget an på hvordan man har det med at læse tekster i elektronisk form.
   Tjah… jeg kan vist ikke give dig et klart svar.
   Men jeg er ret sikker på, at havde jeg set den som PDF, havde jeg alligevel købt bogen, for det er noget med at jeg slapper langt bedre af inde i mit hoved, når computeren er slukket og jeg sidder med en bog i papir og tryk. Jeg er vist lidt gammeldags, med dét.

   Og hvor lyder det dejligt med en langtur i båd! Sikken frihed og nærvær der må være i sådan én tur. Ønsker jer en rigtig dejlig rejse!!!

 2. Og jeg har dårlig hukommelse:-)
  Det var en af hende andre tekster man kunne købe som PDF-fil!!!
  Tak for en helt fantastisk hjemmeside.
  Er her inde flere gange om ugen (faktisk dagligt ;-)). Du giver nogle rigtig gode links og meget stof til eftertanke.
  Lige nu er jeg på orlov med vores yngste på 4 mens vi plalægger langtur men også fordi jeg havde brug for at trække stikket og bare være….så meget man nu kan bare være med 4 livlige unger og et alt for stort hus. Glæder mig virkelig til at flytte i båden!!!!
  God dag herfra

  1. Hihi… ok Jeg kunne virkelig nemt have overset noget – for jeg har ikke været hele hendes hjemmeside igennem, endnu.

   Og TAK for dine ord om min hjemmeside. Jeg nyder at skrive her og dele, og det er jo bare rigtig dejligt, at det kan bruges.
   Og hvor lyder det spændende, at I skal på langtur. En stor familie i en båd – det lyder som en vidunderlig udfordring med plads til nærvær og oplevelser!!! Jeg kan se, du skriver “flytter”, og jeg bliver selvfølgelig frygtelig nysgerrig – er det sådan I flytter ud af huset og flytter ind i båden? (Åhr, det er godt nok svært at formulere, hvad det egentlig er jeg vil spørge om, og du svarer selvfølgelig kun hvis du har lyst )

 3. Ja vi flytter ud i den tid vi sejler langtur og lukker huset ned. For så at komme tilbage til huset når eventyret er til ende. Har lige fået GO fra skolen i dag om at hjemmeundervise ungerne i skibs skolen mens vi er ude på åbne vidder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *