Er vi styret af normerne og et produkt af samfundet: Sådan er det bare!

Er vi styret af normerne og et produkt af samfundet: Sådan er det bare!

Jobsikkerhed er den hellige ko, bliver der sagt i udsendelsen: Og at dét måske ikke ligefrem bringer det værste frem i mennesker, men det tager det bedste væk.

Det er edderma’me godt sagt!

Prøv at se denne udsendelse – den sendes i aften på DR2, men du kan også se den her:
Sådan er det bare

“Programmet sætter spørgsmålstegn ved den måde, vi har indrettet livet på. Over 10 udsendelser ser vi på de negative konsekvenser af de ting, vi i dag tager for givet, såsom pensionsopsparing, plejehjem og at både mor og far går på arbejde. Derudover møder vi folk, der har valgt at gå imod normen og indrette deres liv på en helt anderledes måde. I løbet af udsendelsen taler vi med eksperter, der perspektiverer de negative konsekvenser. Og så udsætter vi almindelige folk for tests, så de selv kan se de negative konsekvenser ved den måde, de lever på.”

Og det er simpelthen så mærkeligt, at alt det jeg har båret på af tanker hele mit liv, siden jeg trådte mine få spæde skridt ud i mit første lønmodtagerjob for hundrede år siden og siden bare gik mere og mere ned med flaget, at alt det nu tages mere og mere op i medierne. Jeg er lykkelig for, at der endelig sættes spørgsmålstegn ved det liv, som mange af os mistrives i. (Jeg troede jo, jeg var alene om ikke “at kunne klare det” og at det var fordi, jeg var svag! … ???)

!!!

Og lige et ps,
et inspirationslink til én af mine helte, som også er med i serien,
Martin Thorborg.

10 thoughts on “Er vi styret af normerne og et produkt af samfundet: Sådan er det bare!

 1. Nej kære Lotte – det er dig, der er SEJ – dig der tør vise, at det her du’r ikke for mig – det her vil jeg IKKE – det er fandme sejt Og ja, det er sørgeligt, at så mange mennesker mistrives med at være robotter, der ikke lytter til sig selv. Men det kan lade sig gøre at få øjnene op – nogle gange skal man meget langt ud, men det kan lade sig gøre :-)))))) Tak for dine indslag

  1. Åh tusind tak Gitte! Ja,,, det er jo vildt forkert, at det skal være sådan! Jeg har sådan en forestilling om, at mange må tage medicin for at holde det ud. Jeg var jo selv på vej ud af den bane for mange år siden. Det fik jeg stoppet! Men jeg har måttet “leve skævt” (positivt ment) lige siden…
   Og selv tak kære Gitte, det er dejligt vi kan dele ord og tanker!

 2. Har lige ‘fundet dig’ herinde i blogland – tror jeg bliver hængende…
  Jeg så programmet i aftes og den var blot med til at understrege mine tanker… Drømme skal udleves i år, kan jeg mærke!! Bum!!!!

  1. Kære Rikke, hjertelig velkommen herind! Og jeg ønsker dig al mulig godt på din vej… at springe ud i at udleve drømme er så stort!!! Dét bliver godt!

 3. Tak for tippet. Det var faktisk et meget interessant program. Jeg har set 2 andre (nr. 3 og nr. 5), som også var interessante, så jeg vil da sørge for at se alle sammen:-)

  1. MeeTooSlow, ja jeg kom til at se, der ligger flere end denne første tilgængelig, så jeg har også flere til gode, jeg skal se. Det er godt der bliver sat spørgsmålstegn ved, hvordan vi lever vores liv, og om vi bare gør det “bevidstløst”.

 4. Jeg har til gode at se programmet, det skal jeg se imorgen, men jeg kan sagtens nikke genkendende til alle de følelser om at være “forkert” – svag, ikke at kunne klare det. Jeg er endelig ved at erkende at jeg er mig og at det er der intet galt i”Derfor blev jeg også så glad over at have fundet din blog Lotte. Jeg fandt ud af at jeg ikke var alene og at der var andre som har det helt på samme måde som jeg:-)

  1. Åh kære Pernille, det er SÅ dejligt vi er flere, og det er det, som gør mig så glad, når I skriver til mig her i kommentarerne – at så er jeg/vi ikke alene. Det gør sgu en stærkere indeni!
   For det er jo det, vi dybest set er. Stærke. Men på en anden måde, end den der “forventes”.
   Jeg synes det er vildt spændende og “øjenåbnende”.
   Tak for ord!

 5. Jamen altså – fantastisk udsendelse :). Tak for at du informerede om det. Befriende at føle at man ikke står alene med de overbevisninger. Vi er åbenbart flere som kan se det meningsløse og uholdbare i den måde (arbejds)livet er skruet sammen på. Der er en grund til at jeg blev selvstændig:).

  1. Janne, lige præcis – at vi er flere, som kan dele … at vi ikke står alene. Jeg tænkte sådan på dét, en herre fra sdu (tror jeg han var), han fortæller, at vores børnebørn vil ryste på hovedet af den måde vi lever vores liv på nu. Det er som om vi glemmer – eller har mistet -, at det er VORES liv.
   Der er altså noget, der er gået helt helt galt et sted…
   Og jeg synes det er så godt gået, du er gået af din egen sti. Jeg forstår dig 500%! At være kvinde i eget hus. Yes!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *