#1. Digital Detox: Disconnect to reconnect.

#1. Digital Detox: Disconnect to reconnect.

Mit “2019-eksistentielle-krise-og-mørkeste-år-nogensinde” førte herefter til forenkling over hele linjen. I maj 2020 kunne vi endelig flytte, hvilket medførte en radikal reducering af ejendele: F.eks. at sige farvel til opvaskemaskine (-> nu håndopvask) og vaskemaskine (-> nu fælles vaskeri) og det er en kæmpelettelse. Denne reduktion af ting er første skridt på vejen mod et endnu enklere liv, men alting er faser, og lige nu bor jeg sammen med to teenagedrenge, så “forenkling a la Thoreau” får lige at vente lidt endnu.

Det, som er en nødvendighed nu, er, at jeg skal lære at “læse bøger”, dvs. lære at læse koncentreret, fokuseret og sammenhængende, hvis jeg skal have en chance for at klare mig på den uddannelse, jeg (gamle kone, 50 år!) er blevet optaget på.
Jeg har også brug for at samle mine tanker omkring Alting. F.eks. kredser mine tanker (og dårlige samvittighed) konstant om det her emne:
Hvad skal vi svare…

Eftersom jeg tydeligvis er distraktionsafhængig, og min hjerne i skrivende stund er en løjerlig blanding af popcorntanker og plukfisk, bliver jeg nødt til at tage nogle beslutninger om mit online liv, for at genfinde fordybelsen. Noget skal fjernes, ændres, sættes i bero, i hvert fald for en tid.

Måske, måske ikke, skriver jeg om det herinde.

Og jeg skal huske at:

“Dit liv er, hvad du giver din opmærksomhed”
(Fra “Jeg slukker nu” af Catherine Price.)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *