Hvorfor?

Hvorfor?

Hvorfor skriver jeg her? Jeg står jo f.eks. ikke i flagrende beige hørgevandter i et rustikt køkken af træ og stål og laver pesto af eget hjemmedyrket basilikum. 


(Men jeg holder af at SE på det og bliver inspireret af det nærvær, filmen udtrykker.)

For mig er det en livslang interesse: Forestillingen om at erstatte overforbrug med liv og opdagelser.

Personligt startede min interesse for “det enkle” i starten af 1990’erne, da jeg var først i 20’erne. Jeg kunne ikke udholde hamsterhjulet og fik den ide at give (næsten) alle mine ejendele væk for at leve mere (økonomisk) frit. Færre ting – mindre bolig – mere lethed – mere frihed. 

I 2006 startede jeg med at blogge om denne livsstil sammen med flere andre simple living entusiaster hos Det Enkle Liv.
Det var en tid, hvor der stadig ikke rigtig var nogen, som talte og skrev om de her ting. Det er der gudskelov nu!

I 2010 startede jeg med at blogge her.

Og ellers: 

    1. Jeg bærer en urolighed over, hvordan samfundet er skruet sammen. Hvordan vi hele tiden “opdrages” til at følge Markedkræfternes regler, for at blive gode, arbejdende, forbrugende mennesker. Det er som om, der kun er én måde at være menneske på. Læs evt. artiklen her: Terapi er alt for ofte reparation af ikke-arbejdsduelige mennesker, der skal ’normaliseres’
    2. Tendensen til at være konstant higende efter Det Næste: Det næste øjeblik, det næste instagramindlæg, den næste notifikation, den næste opmærksomhed, den næste nyhed, den næste weekend, den næste opgave eller job, den næste lønudbetaling, det næste par nye jeans, det næste par sko, det næste fix, den næste episode, den næste iPhone, den næste rejse, det næste job, den næste romance, det næste hvadsomhelst. Nogen fandt engang på den tilrettelagte skabelse af utilfredshed, som jeg gerne vil vide mere om.
    3. Markedskræfterne, der konstant fortæller os, vi er utilstrækkelige og ikke gode nok. Tydeligt eksemplificeret her: The Sneaky, Manipulative History Of Why Women Started Shaving
    4. Fornemmelsen af eventyr, livlighed, opdagelsesrejser, skaberkraft, kreativitet, sanselighed, der ligger i os, og som er gratis tilgængelige, hvis vi giver plads, tid og rum. Jeg tror, vi kan genfinde en del af det ved at stoppe overforbrug af ting og medier. (Men det er Markedskræfterne ikke interesserede i. Se pkt. 1, 2 og 3.) 

(Begrebsafklaring af “Markedkræfter”: Læs f.eks. denne artikel: De frie markedskræfter har en undervurderet skyggeside )

Denne hjemmeside er et sted, hvor jeg kan dele ting, jeg selv oplever som væsentlige i forhold til at “dreje” verden i en anden retning end det evindelige vækstparadigme. Jeg er ikke “ekspert”, og findes der er en ‘slowliving-stereotyp’, passer jeg givetvis ikke ind. Men jeg har brug for langsomhed (og indadvendthed) i mit liv og her er jeg pt. udfordret… 

Brug af sidens oplysninger er på eget ansvar. Bruger jeg andres indhold i for høj grad (citater, anbefalinger m.v.), så sig til og jeg fjerner det. Fejl og mangler optræder med garanti. Venligst, kopier ikke fra siden her. Tak!!! 

Hjertelig velkommen! ♥

Lotte

Baggrund: Årg. 69. Mor til to. Bor i Thy. Bibliotekarudd. Hjemmegående 2006-2018. Pt. studerer jeg: Markedsføringsøkonom og bliver – forhåbentlig – klogere på de markedsmekanismer, der ligger bag vores samfund.