Om

D. 29/8-2022

Hej.

Af tekniske årsager (teknologi og jura) har jeg fjernet alle gamle indlæg for nu. Bloggen er efterhånden 12 år gammel, så det trænger nok også til et gennemsyn.

Jeg er lidt i tvivl om, hvordan bloggens liv bliver fremover. Men det essentielle er beskrevet nedenfor (under afsnittet “Slow living”), og det er det, vi “bare” skal have implementeret i vores livsstil og samfund.

Mht. klimaforandringer håber jeg sådan, at generationer kan samarbejde på tværs af aldre.
Ikke alle ældre overforbruger og flyver og spiser store mængder af kød. Nogle af os har for længst taget afstand fra det.
Ligesom nogle unge overforbruger, flyver og spiser kød. Og nogle har taget afstand fra det.
Vi er alle forskellige!!! Men lad os gøre det her sammen i stedet for at splitte os op og skabe større kløfter imellem os.

Jeg vil også, helt personligt, mig, tilføje, at jeg i skrivende stund er ramt af følelsen af udbrændthed af mange årsager. Paradoksalt nok har jeg også for nyligt skrevet speciale om fremmedgørelse, acceleration, udbrændthed og bæredygtighed. (Ja, jeg er “gammel” studerende ) Jeg håber dog, jeg en dag kan tænke, skrive og dele igen.♥ Men måske skulle jeg netop prøve at blogge om udbrændthed… være med til at aftabuisere lidelser som angst, depression osv., der ligger sig som en låg ned over vores menneskelighed, kreativitet, næstekærlighed og samfund.
Værdidebat: Hvilket samfund er det vi ønsker? Hvem tjener vi, egentlig? Fællesskabet, kærligheden, naturomsorgen? Eller nogle få multinationale virksomheder, som forstår at manipulere os og rive os fra hinanden? (Det skriver jeg vist lidt om allernederst…)

Nok for nu! Vi må se, hvad der sker.
Læs med herunder. Og sluk og lev.

Slow living:

At forklare hvad slow living ‘generelt’ handler om, gør jeg bedst gennem andres ord.

Jeg har fundet ord hos Pejgruppen. Det handler egentlig om Kinfolk, mode og trends. Men jeg har konstrueret en lille note herudfra, hvad det er slow living gør, er og ønsker:

 • Kombinerer fortidens erfaringer med fremtidens visioner.
 • Gør op med de negative konsekvenser, som overforbrug samt hurtig produktion og levemåder har for miljøet og det sociale og samfundsmæssige helbred.
 • Når man “slow-lever” giver man tilbage og bliver stærkere forbundet til jorden, samfundet og sig selv.
 • Simple, få og rene produkter, der giver mening for både miljø, samfund og forbruger.
 • Globalt skift i måden man tænker på sin plads i verden på.
  Æstetisk budskab om at bo simpelt, genopdage de oprindelige håndværk, fællesskab, fristeder i fokus.
 • Slow living taler til bevidste forbrugere…
 • …søger langsommere hverdag, hvor mad, samvær, håndværk og det at sikre en balanceret livsstil for fremtidige generationer anses for essentielle aspekter.

Se den rigtige, sammenhængende, fulde tekst her:
Trendinspiration: Slow Living. Pejgruppen.

Læs mere her:
Slow Movement (wiki)
Slow living (wiki)

Min egen tekst om Fru Langsoms Folkeskolereform har jeg beholdt her:
Fru Langsoms Folkeskolereform

Og herunder min oprindelige begrundelse for at blogge om slow living:

Om Slow Living og hvorfor jeg startede med at blogge om det: 

I 2006 startede jeg med at blogge om denne livsstil sammen med flere andre simple living entusiaster hos Det Enkle Liv.
Det var en tid, hvor der stadig ikke rigtig var nogen, som talte og skrev om de her ting. Det er der gudskelov nu!

I 2010 startede jeg bloggen her. Og det hænger sammen med følgende:

  1. Jeg bærer en urolighed over, hvordan samfundet er skruet sammen. Hvordan vi hele tiden “opdrages” til at følge Markedkræfternes regler, for at blive gode, arbejdende, forbrugende mennesker. Det er som om, der kun er én måde at være menneske på. Læs evt. artiklen her: Terapi er alt for ofte reparation af ikke-arbejdsduelige mennesker, der skal ’normaliseres’
  2. Tendensen til at være konstant higende efter Det Næste: Det næste øjeblik, det næste instagramindlæg, den næste notifikation, den næste opmærksomhed, den næste nyhed, den næste weekend, den næste opgave eller job, den næste lønudbetaling, det næste par nye jeans, det næste par sko, det næste fix, den næste episode, den næste iPhone, den næste rejse, det næste job, den næste romance, det næste hvadsomhelst. Nogen fandt engang på den tilrettelagte skabelse af utilfredshed, som jeg gerne vil vide mere om. (Tilføjelse: Her havde jeg et link, men det findes ikke mere.)
  3. Markedskræfterne, der konstant fortæller os, vi er utilstrækkelige og ikke gode nok. Tydeligt eksemplificeret her: The Sneaky, Manipulative History Of Why Women Started Shaving
  4. Fornemmelsen af eventyr, livlighed, opdagelsesrejser, skaberkraft, kreativitet, sanselighed, der ligger i os, og som er gratis tilgængelige, hvis vi giver plads, tid og rum. Jeg tror, vi kan genfinde en del af det ved at stoppe overforbrug af ting og medier. (Men det er Markedskræfterne ikke interesserede i. Se pkt. 1, 2 og 3.)

(Begrebsafklaring af “Markedkræfter”: Læs f.eks. denne artikel: De frie markedskræfter har en undervurderet skyggeside )

Scroll to top